Press "Enter" to skip to content

Vurder dette før du velger et kredittkort

Å vite hva man skal kikke etter når man sammenligner låneudbydere er vanskelig. Derfor håper vi disse tipsene kan hjelpe deg med å finne ut hva du trenger fra en långiver eller lånudbyder!

Økonomiske vaner

Selv før du velger et kort, er det første spørsmålet du skal svare på, hvordan du har tenkt å bruke kortet. Er du den typen person som vil betale kortet hver måned uten problemer, eller forventer du å ha en balanse fra måned til måned? Skal du bruke kortet til å betale for alt, eller bare for nødsituasjoner?

Renten

På et kredittkorttilbud vises renten som en årlig prosentsats. Det kan enten være en fast rente eller en variabel rente som er knyttet til en annen finansiell indikator. Med et kort med fast rente, vet du hva renten vil hver måned, mens et kort med en variabel rente kan variere. Men selv et kort med fast rente kan endres basert på bestemte ting, for eksempel hvis du betaler kortet ditt – eller et annet kort – sent, eller går over grensen din på kortet. Eller fordi kredittkortutstederen bestemmer seg for å endre det. Ja, de kan virkelig gjøre det; de må bare varsle deg om det.

Kredittgrense

Dette er mengden penger som kredittkortutstederen er villig til å la deg låne. Avhengig av din kreditthistorikk, kan det være alt fra noen få hundre kroner til titusenvis av kroner. Du vil ikke være i en situasjon der du er nær å maksimere kredittgrensen din. Det kan skade kreditten din – og noen kredittkortutstedere har senkt kundens kredittgrense til et beløp som er lavere enn deres nåværende saldo. Og det koster til og med når dette skjer og man må betale en ekstra gebyr.

Avgifter og straffegebyrer

Det er ingen mangel på måter for en kredittkortutsteder å tjene penger på deg. Vanlige kostnader inkluderer gebyrer for transaksjoner, som for eksempel saldooverføringer og kontantforskudd, eller hvis du vil be om å øke kredittgrensen eller foreta en betaling via telefon. Det er også straffen for å betale regningen sent eller gå over kredittgrensen din. De avviser ikke kortet ditt, de straffer rett og slett deg med et gebyr for det.

Du bør fokusere på kort med rimelige avgifter. Når det gjelder saldooverføringer, for eksempel, bør du se etter tilbud uten transaksjonsgebyr og null prosent rente i minst 12 måneder. Og ikke betal ekstra for belønningsprogrammer! Det er mange kortutstedere som ikke belaster ekstra for dem.

Rett låneudbydere eller långivere

Hvis du skal ta et kredittkort, må du sørge for at du velger en långiver som har et godt omdømme og en lang historikk av åpenhet og troverdighet. Du vil ikke skylde penger til et selskap som du ikke kan stole på!

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *