Press "Enter" to skip to content

Kommer du deg over forholdet?

Vi menn er kanskje ikke så gode til å snakke om det, men klart vi savner! Klart vi blir leie oss når vi tenker på det som kunne vært, men som dessverre ikke ble. Uansett hvorfor det ble slutt, håper vi at denne artikkelen kan hjelpe deg litt på vei.

Følelsene som går på rundgang oppi hodet etter et brudd er mange, og de er altoppslukende. Kanskje har du også spørsmål du ikke har fått svar på, eller kanskje vet du veldig godt hvorfor hen gikk og lot deg stå igjen. Utroskap, konflikt eller forsvinnende følelser – det gjør vondt uansett.

Våg å kjenne på følelsene

Grunnen til bruddet er ikke så relevant for hvordan du kan bearbeide utfallet. Det aller, aller viktigste du kan gjøre, er å våge å kjenne på følelsene. For å bearbeide noe, må man også vite hva man bearbeider. Er du skuffa? Sint? Såra? Det er relevant informasjon for deg nå.

Det er ikke bare på film at damer setter seg i sofaen med en boks is og gråter til en eller annen dramafilm når det blir slutt. Mange gjør det også i virkeligheten, og mange beskriver at det blir bedre etterhvert. Kanskje vi menn også må stå i vonde følelser?

Å stå i følelsene, ja. Det er vanskelig, mange av oss er ikke oppdratt til det, og noen av oss vet faktisk nesten ikke hvordan. Å ikke prøve å tenke på noe annet, å ikke distrahere seg selv, men bare eksistere i det. Test det! Hva har du å tape?

Samtidig er det sånn at man i de fleste sorgprosesser ikke skal la seg aldeles oppsluke. Det er viktig å børste av seg og gå videre også, og dit kommer du ofte ikke dersom du utelukkende ligger på sofaen, eller bare trener i ekstreme mengder. Det går over. Vi lover!

Ta godt vare på deg selv og nettverket ditt

Det finnes selvfølgelig andre måter å bearbeide kjærlighetssorgen på også. En av metodene, er trening. Det er faktisk forsket på om trening fungerer godt på kjærlighetssorg, og ifølge funnene gjør det det! Husk: å overdrive noe som helst i en sorgprosess, vil potensielt kunne gjøre den verre. Alt med måte.

Om du er typen som liker å ta deg en fest, ta deg en fest. Ta godt vare på seg selv. Følg de vanlige rutinene dine i forhold til barbering, dusjing og annet stell. Du føler deg faktisk bedre av det. Nøkkelen er hele tiden balanse – ikke overdriv.

Tilbring tid med nettverket ditt. På den måten minnes du på at du har mennesker rundt deg som betyr mye for deg og omvendt, fremdeles. Det kan gjøre det langt lettere å takle det å være alene i sorgen, og i tillegg er det en kjærkommen distraksjon. Du kommer videre.

At du sørger betyr bare at kjærlighet betyr noe for deg. Det er en bra ting, og en god egenskap. Ei det med stolthet, og vit at du kommer klokere og rikere over på andre siden når det har gått litt tid. Det er vondt, men «this too shall pass».

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *