Press "Enter" to skip to content

Slik setter kjendiser klestrender – Selv hos menn!

Om du er en mann, så ønsker du kanskje ikke innrømme det faktum at du bryr deg om klestrender. Sannheten er dog at alle i bunn og grunn følger en trend. For selv det å gå mot strømmen er nok en trend som noen kom opp med lenge før deg. Så før eller siden kan det lønne seg å bare legge ned flauheten over å bry deg om hvordan du ser ut, for det er helt naturlig aspekt av livet her på jorden. Vi kler oss alle i det som vi synes er kult, og ofte kommer denne påvirkningen fra kjendisene – det er jo tross alt disse som setter trendene!

Blant damene er det vanlig å følge moteblogger og anmeldelser av diverse antrekk for å finne nye ideer til hva en kan ha på seg. Hos menn derimot er det mer underbevisstheten som styrer. Kanskje sier kona at en mannlig kjendis hadde kledd seg fint, og den sjalusien som skjuler seg i underbevisstheten får oss til å ville se slik ut. Eller så er det kanskje bare en liten mancrush som gjør at vi trer ut av komfortsonen og inn i en trend. Uansett, så setter kjendisene sitt preg på mannfolket!

Er motepress reelt hos menn?

Der kvinnene til stadighet snakker om kroppspress og motepress, med for eksempel tilnærmet ”krav” til å bære en merkeveske, så er det langt på nær det samme hos gutta. Eller stemmer dette egentlig? Akkurat som kvinner krangler mer subtilt og uten å kommunisere tydelig, så bærer menn på et motepress som er helt uten verbal kommunikasjon. Du ser neppe et par menn krangle så busta fyker om hvem som har de kuleste merkeklærne. Allikevel skjuler det seg et motepress her under overflaten som begge to er helt klare over i underbevisstheten, men som mest sannsynlig aldri vil bli tatt opp som et samtaleemne.

Mye av presset kommer fra at vi gjerne vil passe inn med kjendiser siden de er regnet som normalen i samfunnet. Det er tross alt disse mennesker flest kjenner til, og det er de som er fellesnevneren mellom menn og kvinner. Så kan en diskutere i det evige hvordan forholdet mellom kjendiser og folk flest faktisk bør være helt til nesa blir grønn. Allikevel er det altså disse som setter trendene, en makt de virkelig har tatt til seg, og noe som har påvirket industrien stort. Det å kle seg som en mann er tross alt dyrt av mange grunner, men en av de fremste grunnene er hvor mye kommersialisering som ligger i å benytte kjendiser for å presse frem de dyreste merkene av klær.

Finn din egen trend uten kjendisene

Er du en skikkelig mann dog, så setter du din egen trend. Det vil si, du går utenfor boksen, og folk følger heller deg. Det er i grunn ikke så vanskelig å gjøre. Alt du trenger er litt inspirasjon, også tar du litt fra, og ikke minst legger litt til. Vipps så har du satt en trend du kan være stolt av!

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *