Press "Enter" to skip to content

Investeringer før markedet krasjer

Vår økonomi følger alltid historiske trender. Det betyr at vi går gjennom oppgang og resesjoner. Disse forekommer gjerne noe oftere enn hvert tiår. Blant annet har vi hatt dotcom boblen og ikke minst finanskrisen fra 2008 så langt på 2000-tallet. Det er derimot ikke skjedd en resesjon siden finanskrisen, og ekspertene snakker om at den neste nå er rett rundt hjørnet – økonomien er rett og slett bare altfor god! Akkurat når resesjonen vil inntreffe er det ingen som vet, men den kan være rett rundt hjørnet, og da er det viktig å sikre seg med sine investeringer. Men hva er egentlig lurest å gjøre her?

Om du investerer i markedet før en resesjon, så kan det være surt å se verdiene forvitre over tid. Allikevel er det viktig å være tålmodig, da markedet til slutt vil gå opp igjen, og du vil kunne ta ut dine penger. Det er derimot ikke alle som har råd til en slik tankegang, og det er fort gjort å betvile en slik praksis – for hva om en ønsker å ta ut sparepengene til noe midt i finanskrisen? Da er det en bevist strategi som nærmest aldri feiler. Gull er nemlig nøkkelen til mange drømmer her i livet, og et edelt metall med spennende historier. Men det er også en måte å holde seg unna nedgangstidene!

Gull er din beste venn i nedgangstidene

Generelt sett har prisen på gull gått oppover de siste tiårene, men kanskje spesielt interessant er det at prisen har gått oppover også i nedgangstider. Der markedet krasjet i 2008, så gikk prisen på gull kun oppover, og den ga seg ikke før i 2011, der den nådde sin topp i moderne tid. Derfor kan investering i gull være et perfekt alternativ rett før nedgangstider. Om du velger denne investeringen innen alt fra 1-3 år før markedet krasjer, så kan du ved krasjen selge ditt gull på topp, for deretter å investere tilbake i det som er et billig marked – og ikke minst et marked som vil fyke til værs igjen!

Dette er med andre ord en strategi for investeringer som både gir deg god avkastning, og som åpenbarer likviditet av dine midler. Da skal du ikke bekymre deg for å føle deg tvunget til å ta ut sparepengene når de er på sitt laveste nivå – i stedet kan du ta ut pengene av markedet mens det går bra, og investere i gull. Ikke bekymre deg for å trekke deg ut for tidlig og gå glipp av noe av oppgangen, for du går tross alt glipp av mye av nedgangen også! Dessuten kan du nyte det faktum at gullprisen de siste årene nærmest kun har steget!

Invester i gull i dag

Husk på at du i disse dager heller ikke trenger å investere i store gullklumper eller barer – du kan enkelt og greit kjøpe en ETF bundet i gull om du bare ønsker å eie ”virtuelt” gull. Det er verdt akkurat like mye, og du kan enkelt investere i gull på denne måten!

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *