Press "Enter" to skip to content

Lær deg å leve av naturen

Dagens mann er en helt annen utgave enn den som eksisterte før i tiden. Selv bare for noen tiår tilbake var mannen en helt annen karakter. Selv om likestilling utvilsomt har vært positivt for samfunnet generelt, så har det maskuline aspektet ved å klare seg selv og gjøre ting på egenhånd blitt skjøvet langt vekk. Det er en synd trend fordi vi i mange tusener år levde av landet vi eide – nå klarer vi knapt å male vårt eget hus.

Trendene startet nok ikke overraskende med rikdommen. Når vi fant ut at vi ikke måtte gjøre stort, og jobben allerede hadde tatt knekken på oss, så begynte vi å benytte rikdommen på at folk skulle utføre diverse jobber for oss. Dette fjernet virkelig det maskuline fra oss – evnen til å brette opp ermene og få ting unnagjort. Den dag i dag vet ikke de fleste unge menn hvordan de skal få skiftet dekk på bilen sin en gang! Det er en absolutt skandale, og vi er nødt til å gå tilbake til vår identitet.

 

Vår originale identitet

De første menneskene som bosatte seg i Norge levde av naturen. Den eneste grunnen til at folk klarte å overleve her var dyrebestanden, den flotte faunaen og generelt sett betingelser for å gro mat i enkelte deler av året. Matjorda var bra, men vintrene tøffe. Da var det viktig at vi kunne være kreative i hvordan vi levde av landet vårt. Den evnen hadde vi dog, og vi benyttet oss av villmarka til det ytterste.

Mens vi sakte men sikkert ble sivilisert over tusenvis av år falt selvfølgelig nøden til å leve av landet vekk. Vi begynte å stole på at bønder og import etterhvert skulle møte våre behov til mat. Allikevel bygde mange eget hus og egne båter, vi sydde egne klær og vi fikset generelt sett alt selv. Disse oppgavene skulle vi sakte men sikker gi bort også over årene. Til slutt kom vi til dit vi er den dag i dag – et samfunn der vi nærmest ikke gjør eller klarer noe på egenhånd.

 

Tilbake til starten

Selv om det kan virke noe radikalt, så bør du som mann virkelig vurdere å komme deg tilbake til starten. Samfunnet vårt ble startet på det premisset at vi skulle kunne være bærekraftig på egenhånd. Da er det synd at de fleste menn i dag ikke vet hvordan de skal bruke en drill engang. Det er dog opp til den enkelte å ta ansvaret, og du må derfor starte med deg selv.

Det er tross alt virkelig på tide at vi menn finner tilbake til våre røtter. Vi har latt oss falle fra den maskuline rollen, og selv om likestillingen har vært positivt, så har vi mistet vår identitet. Finn derfor tilbake til dine røtter, slik at du kan føle æren av å være en mann nok en gang. Det vil nok føles mye bedre enn du tror. Og uansett, før du vet ordet av det kan du gjøre ting du aldri hadde drømt om å gjøre engang!

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *