Press "Enter" to skip to content

Hvordan vet jeg hvilke farger passer sammen?

Er det bare en tilfeldighet? Er det tilfeldigheter? Har det med noen plagg som er å gjøre? Fargetilpasning er faktisk en fasit.

Hver dag du ser folk med dyre og vakre klær, men ikke har noen ide om hvordan å kombinere dem, eller bruke dem. Å ha dyre klær gjør ikke du kledd, ikke av en lang skudd. Dressing godt er å kombinere de riktige materialer, klær, og fremfor alt, riktige farger.

De nøytrale fargene

Hvis du ønsker å gjøre det så enkelt som mulig for deg slik at du kan bare kjøpe klær i nøytrale farger. De kan alle kombineres med hverandre og alle de andre fargene, men det ser rart ut.

Fargehjulet – for enkel fargetilpasning av klær

Føler du deg mer modig, og ivrig etter å bære farge (som alle bør gjøre) så er det en veldig nyttig verktøy, nemlig et fargehjul.

Fargehjulet er noe som brukes i fargelære, er det et instrument for å vite hvordan du kan kombinere farger for de beste resultatene. Enten du er ute etter kontraster som skjærer seg, farger som blander sammen eller bare finne egnede, tilstøtende farger som fargehjulet er ganske nyttig.

Man kan dele fargehjulet i den primære, sekundære og beslektede komplementære farger.

De primære fargene

De primære fargene, rødt, gult og blått er grunnlaget for alle andre farger. Derfor blir de kalt «primærfargene.»

Som for fargetilpasning av primærfargene, på en enkel måte, slik at du kan bære en monokromatisk outfit (en outfit som består av bare én farge) eller å gjøre det mer moro, en bestående av noen av de nøytrale farger og en av de primære farger, f.eks sorte bukser, en blå polo skjorte, en blå cardigan og et blått skinn armbånd.

Nabofarger

Å bruke nabofarger er en enkel måte å opprettholde en måteholden effekt i outfiten din. Komplementerende matchende farger kan ofte skape en riktig iøynefallende outfit. Nabofarger blandes godt sammen og lage en glatt, lavmælt utseende.

Sekundære farger

De sekundære farger er et resultat av en blanding av primærfargene. Dette er ikke noe du trenger å vurdere eller selv vet når det kommer til farge matche klærne dine.

Komplementerende farger

Farger som er motsatt av hverandre på fargehjulet kalles komplementærfarger. De er perfekte å matche med hverandre og gir en godt utformet og stilig antrekk, for eksempel, du kan ha en blå dress og fremheve det med en oransje slips og lommetørkle.

Å kombinere og matche fargene på klærne er like naturlig som å matche fargene i interiøret ditt, det vil si at puter og tepper matche hverandre i stua din, og gir en riktig effekt på hvordan folk ser deg.

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *