Press "Enter" to skip to content

Slik fungerer dropshipping i praksis

Vi mennesker leter konstant etter nye muligheter for å tjene penger på. Det er rett og slett bare noe som er innebygd i oss, da penger har blitt en del av våre behov i hverdagen. Uten disse er det umulig å leve i det moderne samfunnet rett og slett. Derfor knives det om disse, og nye ideer kommer på trappene til stadighet. En ide som i grunn har vært her lenge, men som ikke virkelig fikk fart på seg før de siste par årene, er konseptet bak dropshipping.

Dropshipping handler kort fortalt om en prosess innen salg der du som selger ikke på noe tidspunkt behandler, oppbevarer eller sender produktet som kjøpes. Alt du gjør er å motta ordren og sørge for at denne sendes til kunden. På denne måten er du en nyttig mellommann, og jaggu tjener du også en ganske god prosent på å være denne mellommannen. Men hvordan setter du egentlig i gang med denne prosessen?

 

Velg din plattform og send i vei!

Det første du er nødt til å gjøre er å velge en plattform. Her er nok ditt beste alternativ å finne en stor side med rubrikkannonser. Gjør litt rask research, og tjen penger på eBay for eksempel med dropshipping. Da har du en av verdens desidert største plattformer for salg med deg på laget. Det betyr en stor rekke kunder, og ikke minst gode betingelser hva gjelder leverandører av de forskjellige produktene som du mest sannsynlig skal selge.

Når plattform er valgt, så er nok det nest viktigste at du jobber godt med din profil og din markedsføring. Ikke bare må bilder, tekst og annen presentasjon av produkter være god, men eBay kunder krever nok også en litt større innsats innen selgerprofiler enn de fleste innser. En skal jo tross alt stole på det individet som selger deg produktet, og dermed er det viktig for selger å for eksempel legge ved et par bilder og kanskje en personlig tekst som ikke bare relaterer til produktet som selges, men også personen bak salget.

 

Men hva skal du egentlig selge?

Når du har valgt plattform og fått beskrevet deg selv som selger, så er det selvfølgelig på tide å selge noe. De aller fleste starter med brukte produkter, men ideen her er at en går tom for disse. Ser en på egenproduserte, splitter nye produkter som må oppbevares på lager, og andre slike markeder, så forstår en fort hvor dyrt dette blir. Det er rett og slett ikke noe godt alternativ å drive med en slik markedsføring.

Det er derfor dropshipping har blitt så ufattelig populært over de siste årene. Vi nordmenn elsker for eksempel dette, fordi vi ikke engang hadde hatt muligheten økonomisk og rent logistikk messig til å få sendt produktene hit. Det hadde rett og slett bare vært altfor dyrt for oss. Så for å oppsummere kort, så er bunnlinjen at en bør velge dropshipping slik at en unngår en lagerbeholdning og de ubehagelige kostnadene som medfølger nettopp dette!

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *